Dyra våre

Vi har hester, sauer, kaniner, høner og kattepuser - og noen ganger kommer det nye lam, kaninunger, kyllinger og kattunger! :-)

Barna får nær kontakt med dyra i barnehagen.  Særlig fungerer dette godt med kaniner og høner der barn og dyr går fritt sammen i en stor innhegning.  Noen ganger rir barna på hestene og noen ganger kjører vi i høyvogna. Om vinteren kjører vi med slede og henge etter med akebrett! :-)

Barna er med og forer og steller alle dyra. Empati, omsorg og respekt er sentrale elementer i arbeidet med dyrene våre.

De eldste barna får også mulighet til å delta noe ved slakting av sau. Her kan vi utforske og undre oss, samtidig som vi kan samtale om hvor maten vår kommer fra og sentrale vanskelige temaer som livet og døden.